
You can make your own fluffy pancakes from scratch with this recipe.
INGREDIENTS
-8 pancakes-
3/4 cup buttermilk (or 3/4 whole milk+1 tablespoon white vinegar/or 1 tablespoon lemon juice mix and set aside for 5 minutes.
1 cup all purpose flour
1/3 cup sugar
1 egg
2 tbsp melted butter
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 tsp vanilla extract
pinch of salt
INSTRUCTIONS
Combine flour, baking soda, baking powder, and salt in a bowl.
Whisk egg, sugar, buttermilk, and melted butter in a bowl. Add dry ingredients and vanilla extract. Whisk until smooth. Let sit the batter for 15 minutes. (This will make your pancakes more fluffy, so I highly recommend resting the batter)
Heat a skillet over medium heat, use a cooking spray or paper towel to lightly oil the skillet. Pour 2 tablespoon of batter for every pancake. Flip when bubbles appear on the top.
Serve with fruits, chocolate chips, butter, maple syrup, or honey whatever you want!
POFUDUK PANCAKE
MALZEMELER
– 8 Pancake için-
240 ml’lik su bardağı ölçüsüyle
3/4 su bardağı tam yağlı süt
1 yemek kaşığı limon suyu ya da beyaz sirke
1 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilin
Parmak ucuyla tuz
YAPILIŞI
Süt ve sirke ya da limon suyunu karıştırıp sütün kesilmesi için kenara alın. Yaklaşık 5 dakikanın sonunda sütün üzerinde pütürcükler oluşunca buttermilk hazır demektir.
Bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
Yumurta, şeker, tereyağı ve sütü çırpın. Kuru malzemeleri ve vanilya özütü ya da vanilini katıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
Harcınız hazır olunca 15 dakika kadar dinlendirin. Bu işlem pancakelerin pofuduk olması için önemli; o yüzden vaktiniz varsa mutlaka dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Spreyle ya da yağlı kağıt havluyla hafifçe yağlanmış tavayı orta ateşte ısıtın. Her bir pancake için 2 yemek kaşığı kadar harç dökün. Üzerinde kabarcıklar gördüğünüzde pancake çevrilmeye hazır demektir.
*Birkaç kez çevirmekten kaçınıp pişirme işlemini bir kez çevirerek tamamlamanız pancakelerin pofuduk kalması için önemli. Bu püf noktası tavada pişirdiğiniz birçok şey için geçerli aslında. Köfteden, mücvere pişirdiğiniz şeyleri tekrar tekrar çevirmemeniz önemli.
Pancakeleri taze meyveler, tereyağı, bal, reçel ya da çikolata parçacıklarıyla servis edebilirsiniz!